Din nevoia creştinească de a acţiona în folosul semenilor, mai mulţi tineri ortodocşi, care ne-am angajat pe linia de destin românesc, de credinţă şi tradiţie strămoşească a Mişcării Legionare am format în anul 2005 un grup de ru­găciune şi voluntariat care a căpătat personalitate juridică în anul 2006 sub numele de Asociaţia PREZENT!

Structura asociaţiei e alcătuită din membri şi prieteni, atât tineri (inte­lectuali, studenţi sau muncitori), cât şi vârstnici (foşti detinuţi politici) din Bucureşti, Cluj, Braşov, Caraş Severin, Prahova şi din străinătate (Europa sau America de Nord). Cu toţii împărtăşim credinţa cea dreaptă în Dumnezeu şi iubirea firească pentru neamul românesc, ai cărui fii suntem, călăuzindu-ne în veac spre ţelul final al Învieii pe linia Căpitanului, Corneliu Zelea Codreanu, şi Comandantului, Horia Sima.  

Din scopurile Asociaţiei:Apărarea şi promovarea Ortodoxiei; renaşterea spirituală şi culturală a poporului român; restabilirea adevărului istoric şi propagarea lui; edu­carea tineretului în spirit creştin tradiţional românesc; trezirea conştiinţei şi demnităţii naţionale la românii din cadrul graniţelor istorice ale României, la cei din exil şi strângerea legăturilor între exil şi patrie. Asociaţia PREZENT! desfaşoară mai multe tipuri de activităţi:

Comemorative: parastase şi omagieri ale personalităţilor, eroilor şi martirilor; ridicarea de troiţe în memoria înaintaşilor noştri; seri de rugă­ciune şi priveghere; pelerinaje în locuri cu desebită însemnătate pentru neamul românesc: mănăstiri, monumente, închisori politice.

Culturale: conferinţe dedicate oamenilor de seamă ai neamului; tipărirea de carte religioasă, literatură de detenţie, istorie etc.; organizarea de concursuri de eseuri cu subiecte istorice, religioase, literare.

Sociale: ajutorarea bătrânilor, copiilor orfani, bolnavilor de SIDA, a di­verselor persoane fără posibilităţi materiale, prin: donaţii de alimente, haine, rechizite, sprijinire în vederea integrării lor în societate etc; spri­jinirea românismului în Basarabia.

Voluntariat: curăţarea parcurilor, a zonelor de agrement şi a spaţiilor publice neîngrijite; curăţarea şi întreţinerea unor monumente, mausolee şi cimitire ale eroilor neamului; organizarea unor tabere de muncă şi ru­găciune la biserici şi mănăstiri. 

Dintre acestea, câteva sunt cuprinse în documentul de mai jos pe care vă invităm să îl accesaţi:

Publicitate

23 răspunsuri to “Asociatia PREZENT!”

 1. Oana Says:

  Dumneze sa rasplateasca tituror care se ocupa de aceasta asociatie.

 2. trofin dragos Says:

  Dumnezeu sa va dea sanatate.as vrea sa va ajut daca pot cu ceva.sunt la seminarul teologic din husi anul 5.Doamne ajuta

 3. Costin RADU Says:

  Ma rog la bunul Dumnezeu sa va ajute in realizarea scopurilor declarate. Avem nevoie, poate acum mai mult ca oricand, de cistirea plina de evlavie a martirilor nostri si de restabilirea adevarului istoric, care trebuie cunoscut de neamul intreg.

  Doamne ajuta!

 4. George Says:

  Marturisesc ca nu sunt pe deplin convins de valoarea, din punct de vedere politic, miscarii legionare. Nu pot insa sa nu remarc scoala de inalta moralitate ce s-a dovedit a fi Legiunea sfintilor arhangheli, mai tarziu, in puscariile comuniste, devenind chiar si universitatea misticii orotodoxe in secolul XX. Va multumesc pentru temerara incercare de restabilire a istoriei eroice din veacul precedent si va urez multa determinare in atingerea scopului dumneavoastra.
  Cu respect.

 5. gherasim Says:

  Hristos a inviat!
  Tuturor fratilor crestini din aceasta asociatie sa le daruiasca Bunul Dumnezeu,pe langa gandurile si inimile lor curate,mult curaj, spirit de jertfa,trezirea constiintelor semenilor lor si impliniri. Multumiri si deosebita admiratie si cinstire pentru tot ceea ce fac.
  pr.Gherasim

 6. maria Says:

  Va multumim pentru ca existati , iata Dumnezeu nu ne lasa astfel cei care vrem sa traim cu adevarul , care este Hristos, si prin Dumnevoastra ,reprezentantii acesti asociatii luptam pentru trezirea constiintei neamului nostru romanesc, suntem pe frontul luptelei dintre biene si rau…”indrazniti , a spus Hristos , Eu am biruit lumea”….sau cum i-a spus Maica Domnului Sfantului martir Valeriu Gafencu : „Biruinta va fi a Fiului meu”!

 7. gheorghe raduta Says:

  VA MULTUMESC CA EXISTATI, ESTE NEVOIE CA POPORUL ROMAN SA CUNOASCA VALOAREA SI PROBITATEA MORALA A DETINUTILOR POLITICI LEGIONARI PE A CAROR JERTFA SE CLADESTE CONSTIINTA NATIONALA.ACUM NE PRIVESC DIN IMPARATIA LUI DUMNEZEU.

 8. IORDACHE DANIEL Says:

  Buna Ziua,

  As dori sa ma inscriu in ASOCIATIA PREZENT.
  va rog s ama ajutati in acest sens.
  Astept cu interes raspunsul dvs!!!

  Dan IORDACHE
  0722-306489


 9. […] Asociatia PREZENT! […]


 10. […] februarie 27, 2008 at 12:41 pm Dumneze sa rasplateasca tituror care se ocupa de aceasta asociatie. Răspunde […]

 11. liliana-daniela Says:

  Doamne ajuta !
  De curand am avut bucuria sa citesc-la recomandarea unui om deosebit-cartile „Sfantul inchisorilor” si „Intoarcerea la Hristos”.
  Cred cu tarie ca daca viata lui Valeriu Gafencu-si a tuturor detinutilor din inchisorile comuniste ale acelor vremuri ar fi mai mult mediatizate, multi oameni ar schimba ordinea prioritatilor din aceasta viata.
  Regret mult ca nu am reusit sa gasesc-pe langa aceste minunate marturii scrise-si un dvd.
  Va urez mult succes in tot ce va propuneti sa realizati!

  1. Daniel Says:

   CAMARAZILOR SI FRATILOR,DUMNEZEUL NOSTRU IISUS HRISTOS SI MAICA DOMNULUI OCROTITOAREA NEAMULUI NOSTRU ROMANESC SA VA BINECUVINTEZE SI SA VA AJUTE PE DRUMUL CRUCII PE CARE ATI PORNIT A MERGE.DUHUL MARTIRILOR,MARTURISITORILOR SI EROILOR ROMANI SA VA INSUFLE IN JERTFA VOASTRA.DRAGILOR,NE PLACE SAU NU,PUTEM SAU NU,NE CONVINE SAU NU,NU AVEM ALTA CALE DE ALES DECAT SUFERINTA SI CRUCEA.SUFERINTA SI CRUCEA SUNT PARTEA CELOR CE S-AU ANGAJAT IN LUPTA PENTRU PAZIREA CELOR DOUA PORUNCI PRIMORDIALE:DRAGOSTEA DE DUMNEZEU SI DE APROAPELE,DUMNEZEU SI PATRIA.UN ADMIRATOR LEGIONAR.


 12. SFANTUL INCHISORILOR-MARTIRUL BASARABEAN VALERIU GAFENCU ESTE UN MODEL DEMN DE URMAT PENTRU NOUA GENERATIE…

 13. daniel Says:

  Sunt bune comemorarile pentru sufletul fatilor nostri trecuti la Domnul si actiunile culturale si sociale si cele de curatire a parcurilor,monumentelor etc.. Dar cine ramane sa lupte cu tradatorii care s-au cocotat la putere?? Ce fac toate asociatiile si organizatiile de tip legionar cand guvernantii si toate bandele de infractori care ne conduc cedeaza pe rand toate bogatiile tarii (aur, metale rare, gaze naturale, patrimonii culturale etc), ce faceti voi toti acei care va declarati nationalisti cand se distruge invatamantul, sistemul sanitar si o multime de valori ale neamului romanesc? Unde e vocea voastra??? Va complaceti doar in actiuni culturale si tradatorii neamului pot sa faca tot ce vor in tara asta??? Pentru ce luptati voi? Unde e jertfa voastra? Sunt oare, astazi, nationalistii romani tinuti sub papuc de serviciile secrete?


 14. […] După dispariţia revistei, a continuat să activeze în cercurile naţionaliste, înfiinţând Asociaţia PREZENT!, cu scopul promovării memoriei foştilor luptători anticomunişti, în special a […]


 15. […] pentru neam si tara Costel Condurache, sufletul manifestarilor in memoria Sfantului Inchisorilor, Valeriu Gafencu, este rugaciunea. Rugati-va pentru fratele Costel […]


 16. […] După dispariţia revistei, a continuat să activeze în cercurile naţionaliste, înfiinţând Asociaţia PREZENT!, cu scopul promovării memoriei foştilor luptători anticomunişti, în special a “Sfântului […]


 17. […] După dispariţia revistei, a continuat să activeze în cercurile naţionaliste, înfiinţând Asociaţia PREZENT!, cu scopul promovării memoriei foştilor luptători anticomunişti, în special a “Sfântului […]

 18. nicolae.g Says:

  sa o spunem lucrurilor pe nume fara teama de a rosti adevarul,romania este atacata mai mult ca niciodata la fibra morala,familiara si de credinta ,destructurarea tarii noastre este in plin proces,asociatia prezent,biserica ortodoxa,toti cei care simt romaneste sa vie mai in fata este timpul sa creem o noua legiune a arhanghelului mihail,tineretul este debusolat,demonizat,educat in spiritul unei culturii occidentale decadente,ateiste,este timpul sa iesim din comoditatea cotidiana si sa iesim la lupta cu fortele nevazute ale raului,eu spun prezent!


 19. […] PREZENT! in numele tuturor celor care acum se roaga pentru noi in fata lui Dumnezeu. Contact: Asociatia PREZENT! Astazi s-a savarsit si slujba de pomenire la 40 de zile de la plecarea la Domnul si sfintii […]

 20. Kristijan Ivancic Zagreb HR Says:

  Din TOT sufletul succes!
  Sunt nepotul unui istroroman plecat din Istria in 1918 in ROMANIA MARE si reintors in inchidosoarea numita Jugoslavija in 1946.
  Miscarea Legionara este pt cei care inca cred in USTASA un exemplu de lupta drza pana la capat.
  Camarazi, ROMANI, va imbratisez!
  PREZENT VOI FI ALATURI DE VOI INTOTDEAUNA!
  Moarte comunismului si gunoielor de stanga!!!
  ZA DOM! SPREMNI!
  Prezent!


 21. […] După dispariţia revistei, a continuat să activeze în cercurile naţionaliste, înfiinţând Asociaţia PREZENT!, cu scopul promovării memoriei foştilor luptători anticomunişti, în special a “Sfântului […]


 22. […] După dispariţia revistei, a continuat să activeze în cercurile naţionaliste, înfiinţând Asociaţia PREZENT!, cu scopul promovării memoriei foştilor luptători anticomunişti, în special a “Sfântului […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s