Sâmbătă, 17 februarie 2007, la 55 de ani de la trecerea lui Valeriu Gafencu ( 18 februarie 1952) în Împărăţia cea de Sus, Asociaţia PREZENT! a continuat manifestările închinate „Sfântului închisorilor” (începute în 2006 odată cu seria de conferinţe Valeriu Gafencu şi cu tipărirea Indreptarului la spovedanie).

Pr Cristian Mazilu - Targu Ocna

Pentru a face cunoscută personalitatea sa cât mai multor trăitori ai credinţei strămoşeşti, slujitori ai neamului românesc şi pentru a lărgi eforturile de susţinere a canonizării martirilor luptei anticomuniste, anul acesta acţiunea s-a desfăşurat, la Târgu Ocna şi la Mănăstirea Petru Vodă.

Parastas la Targu Ocna in fata troitei ridicate in memoria lui Valeriu Gafencu

Pe drumul spre mănăstire, câţiva membrii ai Asociaţiei s-au oprit la Târgu Ocna, unde, cu sprijinul Părintelui Cristian Mazilu, s-a oficiat o slujbă de pomenire chiar în faţa Troiţei ridicate în amintirea celor căzuţi în sanatoriul-penitenciar Târgu Ocna. Părintele Mazilu, parohul Bisericii din cimitirul unde au fost aruncate în gropi comune trupurile martirilor Crucii cazuţi la Penitenciarul Targu Ocna, şi-a exprimat mulţumirea că eroii nu au fost uitaţi şi că după mulţi ani cineva se îngrijeşte de memoria lor.

Publicitate

2 răspunsuri to “Parastas Valeriu Gafencu – Targu Ocna, februarie 2007”

  1. susica Says:

    unde este mormantul sfantului martir si mucenic valeriu .g?

  2. susica Says:

    la ce anchisori a fost inchis? a fost cumva si la gherla?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s