Poeziile scrise de Valeriu Gafencu

3 răspunsuri to “Poezii de Valeriu Gafencu”

  1. Doinita Says:

    Sa ne tina Dumnezeu Tatal in grija lui ,Isus Fiul sa ne dea ajutorul lui,Maica Sfanta sa ne tina cu rugaciunile ei….iar toti Sfintii Parinti,Mucenici sa ne pomeneasca in rugile lor.Amin !!

  2. mihai Says:

    Acum am aflat ca iubitorul de Dumnezeu si de neam,Valeriu Gafencu a scris poezii. Sa ne dea bunul si de oameni ubitorul Dumnezeu taria pe care a avuto acest Sfant Martir, (il consider eu si nu doar eu) precum toti martirii nemului rominesc, a caror sange acopera pamantul nost stramosesc. Deci, sa-i luam drept exemplu marturisind dreapta noastra credinta, deoarece vor veni vremurile (se si vadesc) cand va trebui sa-l marturisim pe Hristos, fapt pentru care si noi asemenea lor (Sfintilor inchisorilor)vom fi palmuiti, batuti, marginalizati, schingiuiti. Iar noi sai multumim Domnului pentru aceasta, pentru asemenea privilegiu, acela de a muri pentru Iisus Hristos ( Iisus cu un singur i din limba aramaica insemna magar), de deveni martiri si o alta mare onoare aceea de a ni se zugravi chipurile pe peretii Sfintelor Biserici. Fie ca bunul Dumnezeu sa primeasca rugaciunile sfintilor martiri care mijlocesc pentru noi. Caci fiecare zi, fiecare incercare prin boli sau alte mijloce, din partea lui Dumnezeu, primite cu dragoste de noi, este, am putea spune un act martiric.

  3. ghita doru Says:

    ne plang oasele martirilor in canale sruiesc de smirna cranile sfintilor de la aiud, si noi ii pingem pe oana si pepe, saraca tara noastra.

Lasă un comentariu